HBC Jundrov - SK Jihlava 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

05.10.2014 22:14

Vcelku vyrovnané utkání rozhodla šikovnost v koncovce a rychlost celého zakončení. Z naší strany velice slušný zápas, ale co naplat, když my toho góla stejně nedáme. Pokrok je už to, že se do těch šancí dostaneme to jó, ale nezlobte se na mě, dát za tři zápasy jeden jediný gól...? To se potom těžko dělají body. Tentokrát nepomohl ani spolehlivý střelec Frantík, který byl jak utržený za řetězu (po dvou minutách hned vyloučenej), ale na kterým byla poporodní nerozehranost až moc znát. Svou óbršanci zazdil a dorážka už platit nemohla - posunutá branka byla až moc viditelná. Druhou největší šanci zazdil Pavel, kterej šel sám na gólmana, ale koncovka byla...hmm no řekněme nedůrazná (sraly na to muchy). Třetí největší šanci...ale né, to nemá cenu. Obránci střílí vedle nebo nad (tak 50:50), útočníci si furt musí dělat nějakou kličku navíc a nakonec ty střely vypadají, jako když sype z nůše. Ale nechápejte to zle, jen to zkuste změnit.

Nevím, jak vy, ale já jsem měl po zápase takový ten pocit, že to nebyla špatná prohra. Že se sice prohrálo, ale že pokud takhle budem hrát dál, tak to tam musí začít padat.

 

 

Jenže náladu mi dost pokazilo, když jsem si vyslechl, jak se nám mládí chová na střídačce a jak celkově k zápasům přistupuje. Já vám teda vysvětlím, jak se to v kolektivních sportech hokejového typu dělá:

Přesilovky a oslabení hrají ti, co jsou nejlepší a nejvhodnější na určitou činnost (střela, buly, důraz atd.). To vy zatím nejste, tudíž v tyto chvíle se vaše střídání přeskakuje a nehrajete. Tak to prostě bylo, je a bude. Myslím, že prostoru ukázat se máte i tak dost a dost.

 

A ještě trochu konkrétněji:

V prvním zápase proti Přibyslavicím jste hráli spolu (Marek, Pavel, Radim myslím) a oba dva góly padly po vašich chybách a bylo jasný, že tak to zůstat nemůže. V Třebíči byl jen Radek, a zvládl to celkem solidně, proto hrál dnes zase ve druhé lajně (ve které dnes ale působil dost zmateně). Radim se konečně přesunul do obrany a ukázal kde je jeho místo. Poprvé a proti takovýmu soupeři - kloubouk dolů. Když se poučí z těch pár chyb, co dnes udělal a zapracuje na střelbě bude z něho výbornej obránce (hlavně neusnout na vavřínech). Pavel zůstal s Markem a do centra dostaly velezkušeného a veleobětavého Dlouhána (který nezklamal) a k tomu ještě velezkušeného, veleobětavého a velepomalého (humor) Honzu Havelku (který si zase a znovu odehrál tu svoji nenápadnou špinavou práci). Jak jsem slyšel, těžce to nesl hlavně Mara, kterej si furt ztěžoval, že nehraje, a když měl jít hrát tak zase nechtěl nebo hrál prd. Místo sledování zápasu si za střídačkou povídal se známejma a pak vůbec neměl páru, kdy a koho má střídat - takže místo toho aby byl posila do útoku je z něho letos akorát tzv. rozesírač. Doufám, že mu Dalibor domluví a vysvětlí mu jak to v týmovým sportu chodí a že si to Marek vezme k srdci a ukáže nám, že umí víc než jen frflat na střídačce. 

 

Ale konec kázání, za týden nás čekají Eagly, takže zahojit, dobít baterky a v sobotu zase v plné síle !